No menu items!
4 Kasım 2024

Komili, Zeytinyağı Ve Kültürü Bu Topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye…” Kültürel Miras Fuarı Herıtage İstanbul’da Yer Aldı

Başlıklarımızdan

Türkiye’nin 144 yıllık zeytinyağı markası Komili, zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda kuşaklar boyu yaşasın diye doğa ve kültür mirası anıt zeytin ağaçlarını koruma projesibaşta olmak üzere tüm çalışmaları ile kültürel miras fuarı Heritage İstanbul’da bu yıl da yerini aldı.

Altıncısı gerçekleştirilen Heritage İstanbul’un doğal miras sponsoru olan Komili, fuara “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye…” paneli ve Heritage Talks “Zeytinyağı & Sürdürülebilirlik” sohbeti ile katıldı.

Komili’ninAnadolu’dazeytinyağı ve kültürünün izini sürdüğü projelerin ele alındığı, anıt zeytin ağaçlarını koruma sosyal sorumluluk projesi, çeşitli bilimsel çalışmalar ve yemek kültürü gibi odağındaki pek çok konuyu kapsayan “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye…” paneli; Bunge Gıda Türkiye Genel Müdürü Turgut Yeğenağa, Anadolu Kuvaterner Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çetin Şenkul ve Araştırmacı Yazar-Şef Ömür Akkor katılımı ile Bunge Pazarlama & Ticari Pazarlama Lideri Dr. Pınar Nokay moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak ile Bunge Zeytinyağı Orijinasyon Müdürü & Tadım Uzmanı Mehmet Cavlı’nın Heritage Talks’taki “Zeytinyağı & Sürdürülebilirlik” konulu sohbeti fuar ziyaretçilerin tarafından yoğun ilgi gördü.

Türkiye’nin adı zeytinyağı ile anılan lider markası olarak ülkemizde kültürel miras bilincinin artması ve korunmasına katkı sağlayan Heritage İstanbul’da doğal miras sponsoru olarak ikinci kez yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Bunge Gıda Türkiye Ülke Lideri Turgut Yeğenağa açıklamasında; “Türkiye’nin 144 yıllık en köklü markalarından Komili ile zeytinyağı ve kültürünün bu toprakların doğal mirası olduğuna inancımızla tekrar Heritage İstanbul’dayız. Değeri, anlamı, kıymeti tartışılmaz ölmez ağacın ve onun eşsiz mucizesi zeytinyağı ile anıt ağaçlarımızın bu toprakların doğa ve kültür mirası olduğuna inanıyoruz.  Kültürel, sosyal ve doğal değerleri ile zeytinyağı ve kültürünün Anadolu için ne kadar kıymetli olduğu ve bunun dünyaca bilinmesi gerektiği düşüncesiyle pek çok projeye imza atıyoruz. Bunu bu ülkenin her damla zeytinyağı adına misyonumuz olarak görüyoruz ve tüm çalışmalarımızı bu bakış açısıyla şekillendiriyoruz. Hayata geçen tüm çalışmaları sürdürülebilirlik çatısı altında bir bütün olarak görüyor ve hepsine ayrı ayrı özen gösteriyoruz. Hiçbir ticari beklenti içerisinde olmadan 2018’den beri süren Anıt Ağaç sosyal sorumluluk projemizden, bugüne kadar yayınladığımız 12 kitabımıza ve yayınlanacak daha nice eserlerimize; her yıl düzenlediğimiz Geleneksel Komili Zeytin Hasat etkinliklerimizden Ayvalık’ta kuruluş çalışmalarına EBRD katkıları ile başladığımız Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü’ne her yaptığımız projeyi ve çalışmayı aynı adanmışlık ile kitlendiğimiz hedefimiz doğrultusunda bu kültür kuşaklar boyu yaşasın diye, çocuklarımız o kadim ağaçların gövdesinde oynasın, o ağaçların zeytinyağından faydalansın diye hayata geçiriyoruz. Fuar kapsamında gerçekleştirdiğimiz panelimiz ve sohbetimiz ile konuya ilgisi olan kişilerle buluşmamızın farkındalığın artması açısından da çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Heritage İstanbul’a emeği geçenlere ve fuarda bizi yalnız bırakmayan tüm zeytinyağı dostlarına teşekkür ediyorum ” dedi.

Diğer Başlıklarımız

- Advertisement -spot_img

Haber Başlıkları